на живо

Линейката за Георги Петков била в изправност (ВИДЕО)

От медицинския център определиха проблема със заялата врата като "технически инцидент"

Линейката за Георги Петков била в изправност (ВИДЕО)

Линейката, изпратена на футболното дерби между "Славия" и ЦСКА, е в изправност. Това заяви пред bTV председателят на съвета на директорите към медицински център "Артро" Лалка Коева. Според нея абсурдната ситуация със заялата врата на реномобила, заради която се забави откарването в болница на падналия тежко вратар на "Славия" Георги Петков, представлява технически инцидент.

От "Артро" уточниха, че имат 10-годишен опит по футболните терени. За провеждане на среща от Първа лига е нужно наличието на поне една линейка на територията на стадиона, за осигуряването на която медицинският център получава 45 лв.

Снимка: Lap.bg

"Искрено съжалявам за случилото се и бях силно притеснена и аз. Имаме голям опит в медицинското обслужване на футболните мачове от първенството на България. Над 10 години изпращаме линейки, даже и на международни мачове."

"Не бих казала, че този технически проблем, който е възникнал, е от небрежност и недоглеждане. Шофьорите отиват 2 часа преди началото на срещата на стадиона. Той е работил с тази врата шофьорът. Отварял, затварял, качвал се е, слизал е. Това е технически инцидент, който е възникнал в самия момент. Говорейки с нашия шофьор, той каза, че при опита му да отвори вратата е чул допълнително щракване. Това е създало проблема."

Снимка: Lap.bg

"Ние самите имаме 3 линейки, така че ако линейката беше в някаква неизправност, имаме варианти. Имаме още 2 линейки, които могат да бъдат ползвани. Такива технически инциденти ги има навсякъде. Може да се спука гума, може да възникнат хиляди инциденти. Отговорността в този случай я приемам дотолкова, доколкото е имало малшанс. Изпратили сме абсолютно изправна линейка. Това, което сме могли като хора, сме го направили."

Снимка: Lap.bg

"Разбирам, че е голям стрес. Желая му бързо възстановяване и една много добра кариера. В целия този инцидент съм съпричастна."

"Ние имаме 3 линейки, така че ако бяха поискали 2, щяха да бъдат 2. Ние подсигуряваме шофьор и линейка и категорично не е имало проблем. Ако е имало проблем, сме щели да вземем друга линейка. Линейката е била в изправност и това е било проверено от шофьора.", коментира още Коева.

Снимка: Lap.bg