на живо

Шампиони под карантина: Братята с футболната топка и нервните съседи (ВИДЕО)

Борислав и Радослав Цоневи разказват какво правят, докато спазват социална дистанция в родния Благоевград

Шампиони под карантина: Братята с футболната топка и нервните съседи (ВИДЕО)

"Шампиони под карантина". Това е съдбата днес на всички професионални спортисти. Изолирани у дома, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи указанията за социално дистанциране в борбата с коронавируса, те не се предават. Напротив. Техните зали, стадиони, басейни и писти пустеят, но домовете им се превръщат във все по-колоритни тренировъчни площадки.

Днес ще ви срещнем с двама от най-разпознаваемите братя на футболния терен - Борислав и Радослав Цоневи. И се извиняваме на съседите им...

Задължителната 14-дневната карантина при бившите играчи на "Левски" преминава в поддържане на форма с упражнения, игри и гледане на филми.

Двамата се събраха отново в родния Благоевград. Борислав се прибира от Хърватия, където играе за елитния "Интер" Запрешич, а Радослав си дойде от една от най-засегнатите страни от коронавируса - Италия. Там той играе за тима от трета дивизия "Монополи". 

Ради е категоричен, че по отношение на спазването на мерките, у нас хората не са толкова дисциплинирани.

"В Италия много се спазва. Има навсякъде полиция, камери… Глобите са наистина сериозни. В последните 2 седмици, в които бях вкъщи, никой не излизаше. Абсолютно никой. Дори и на разходка. Тук гледам излизат на разходки с кучета, с малките си деца. В Италия се спазва много по-стриктно", разказва той.

Снимка: Instagram

За да поддържат форма, братя Цоневи спазват хранителен режим и правят упражнения, изпратени им от кондиционните треньори на отборите им.

Когато опитат да тренират като на футболния терен обаче се появява проблем.

"Съседите често се карат, дори идват да ни правят забележки. Ние, като разумни хора, спряхме", казват момчетата.

В условия на карантина двамата имат повече време от обикновено да се насладят на хобита като виртуален мениджър и футбол на конзола.

bTV призовава: останете си вкъщи!