на живо

Португалските козове на "Лудогорец" срещу "Брага"

Не пропускайте двубоя от Лига Европа - утре от 19 ч. пряко по bTV Action

Португалските козове на "Лудогорец" срещу "Брага"

Четири години по-късно "Лудогорец" и "Брага" отново се сблъскват в груповата фаза на Лига Европа. За разлика от двубоите през 2017 г., когато "орлите" успяха да стигнат до нулево равенство в Разград и да спечелят с 2:0 на португалска земя, за да продължат напред в турнира, сега срещите могат да се определят като дуел за второто място.

Родният шампион обаче има специално оръжие - двама португалци в състава си. Те не само са играли срещу "Брага", а и са се разписвали - Клод Гонсалвеш и Жосуе Са.

"Разговарял съм и с двамата. Много е важно да получим информация отвътре от терена - как те се чувстват срещу този опонент, как реагира и противникът също в определени ситуации. Всяка една информация ни е ценна. Използвам я и се надявам да я приложим по най-добрия начин утре.", заяви пред bTV треньорът на "Лудогорец" Станислав Генчев.

"Добре си спомням как отбелязах на "Брага" с екипа на големия съперник "Витория" Гимараеш. Голът беше специален, защото мисля, че не ги бяхме побеждавали в техния дом от 15 години. Изместихме ги от четвъртото място в португалската лига. Всичко това обаче е минало. Сега участвам в различен турнир и съм фокусиран единствено върху победата в утрешния мач.", сподели пред нашата камера Жосуе Са.

Наставникът на "Брага" Карлуш Карвалял заяви, че място за реваншизъм след сблъсъка през 2017 г. няма, но въпреки това тимът му ще стигне до успеха.

"В съвременния футбол знаем всичко едни за други - ключовите играчи, силните и слабите места. Можем да анализираме дори отборите от Антарктика и как играят пингвините. Да, португалците в "Лудогорец" ни познават познават добре, но и ние познаваме добре "Лудогорец", каза треньорът на "артилеристите".

Двубоят "Лудогорец" - "Брага" от третия кръг на груповата фаза в Лига Европа е утре вечер от 19:45 ч. и ще бъде излъчен пряко по bTV Action. Коментарното ни студио започва в 19:00 ч.