на живо

Генчев: Ранният гол обърка плановете ни (ВИДЕО)

"Контузиите на двамата ни най-добри футболисти също повлияха много на играта"

Генчев: Ранният гол обърка плановете ни (ВИДЕО)

Помощник-треньорът на "Лудогорец" Станислав Генчев заяви, че ранният гол за "Мидтиланд" е объркал плановете на "Лудогорец", но не скри задоволството си от точката, спечелена въпреки принудителните смени заради контузии на капитана Антон Недялков и друг основен играч - Кирил Десподов.

В крайна сметка "орлите" стигнаха до равенство 1:1 в Дания на старта на груповата фаза в Лига Европа.

Снимка: Getty Images

"Изключително труден мач за нас срещу силен съперник. До последно не се знаеше как ще завърши. Дадохме през по-голямата част инициативата на противника и не осъществихме такъв контрол, какъвто ни се искаше и на какъвто сме свикнали. Хубавото е, че успяхме да спечелим една точка.", коментира Генчев, който води отбора днес заради положителната проба за COVID-19 на наставника Валдас Дамбраускас.

"Ако погледнем статистиката на "Мидтиланд", това е отбор, който доста често вкарва от 1' до 10' и от 45' до 50', така че много важно беше за нас да не допуснем гол в първите 10 минути, но, за съжаление, точно това се случи. Пообърка нашите планове, но хубавото е, че успяхме да изравним, да се върнем в мача."

Снимка: Getty Images

"За жалост, през второто полувреме, в рамките на няколко минути, трябваше да сменим двамата си най-добри футболисти (Антон Недялков и Кирил Десподов) заради контузии, което доста повлия на играта до края на мача. Не съм се чул още с Дамбраускас, но ще говорим. Конфликт между мен и треньора на "Мидтиланд" не е имало. Реагира остро към съдията, ние също имахме претенции", каза още той.

Снимка: Getty Images

Тагове: