на живо

Стойка Кръстева: Най-добре ми е сред децата, в залата (ВИДЕО)

Олимпийската шампионка по бокс очаквано беше определена за номер 1 за година на ОСК "Локомотив" София

Стойка Кръстева: Най-добре ми е сред децата, в залата (ВИДЕО)

Олимпийската шампионка по бокс от Игрите в Токио - Стойка Кръстева, вече е влязла в ролята си на треньор на деца, тръгнали по нейните стъпки. След най-важния спортен форум в Токио, тя сложи край на активната си спортна кариера и вече е наставник в боксов клуб "Локомотив" София.

"В залата, сред децата, ми е най-добре. Усещането е невероятно, особено когато на дадено състезание нещата се получат по най-добрия начин за всяко дете. Те са много чисти, изразяват си емоциите без задни мисли. Когато видиш тяхното щастие, това е невероятно", заяви Кръстева. 

"Най-големият смисъл е децата да спортуват. Без значение дали е бокс или нещо друго. Спортът е здраве, изгражда ги като хора, като личности, като характери. Учи ги на трудолюбие, да не се предават, каквито и трудности да срещнат. В днешно време животът е доста труден. Ако не са толкова борбени чрез спорта, в животът ще им е доста трудно. Съветвам ги да бъдат добри хора", добави боксьорката.

Снимка: Lap.bg

Очаквано олимпийската шампионка спечели приза за Спортист номер 1 на Обединени спортни клубове "Локомотив" София.

"Изключително съм щастлива от това признание, защото не е само към мен, а и към екипа. Не мога да свикна. Доста чуждо ми е", каза тя.

В топ 10 за 2021 година влязоха още Снежана Граматикова - джудо, Христина Зашева - волейбол, Даниел Кирилов - бокс, Ивайло Димитров - джудо, Георги Стоев - бокс, Габриела Гигова - самбо, Радина Томова - художествена гимнастика, Вероника Железова - тенис и Константин Костов - бокс.

Снимка: Lap.bg

Треньорът на Стойка Кръстева Борислав Георгиев бе награден за номер 1 сред колегите си в клуба за 2021 година, а отборите по баскетбол за кадети и кадетки също бяха отличени.

Индивидуални награди получиха Данаил Тодоров за спортно дълголетие, а Златина Миланова и Красимир Иванов за спортни успехи.