на живо

Световната купа, която всички очакват с нетърпение (ВИДЕО)

Гледайте престижното първенство пряко в каналите на bTV Media Group

Световната купа, която всички очакват с нетърпение (ВИДЕО)

Обратното броене започна! Световната купа по художествена гимнастика в София ще се състои от 26 до 28 март в "Арена Армеец"!

Всички съчетания може да гледате пряко по RING, на платформата VOYO.BG, както и на сайта btvnovinite.bg. В неделя (28 март) финалите на отделните уреди ще бъдат излъчени и пряко по bTV!

Снимка: БФХГ

Световната купа у нас е първият лъч след тежкия период от повече от година, в който грациите не успяха да вземат участие в оспорвана надпревара. Както в целия свят, така и в този на художествената гимнастика, пандемията от коронавирус си каза думата! Сега момичетата са готови! И нямат търпение да в покажат, че не са си почивали, а са направили съчетанията си още по-сложни и атрактивни.

Световната купа в София ще бъде и квалификация за олимпийските игри в Токио, които бяха отложени с 12 месеца и трябва да се проведат през лятото на 2021 г. Българските гимнастички няма защо да се притесняват, тъй като вече спечелиха максималните 3 квоти - 2 за индивидуални представителки и 1 за ансамбъла.

Снимка: БФХГ

Ясно е, че родните гимнастички трябва да живеят с големите очаквания. Това е орисията да тренираш един от най-успешните спортове у нас. Всеки се пита дали момичетата успяха да се справят с онзи период на неизвестност покрай отменените куп състезания. Е, време е да разберем!

Е целта вече е ясна - добро представяне на Световната купа у нас! 

Снимка: БФХГ

Една от тайните за преминаване през тежкия период със сигурност е приятелството. Такова, каквото има в ансамбъла между Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Познавате ги като една добре сработена машина! А с всяка от тях отделно може да се запознаете в поредицата "Различните 5" в предаването "Преди обед" до края на работната седмица!

Първа, като капитан, за своя живот разказа Симона Дянкова, а утре (23 март) ще повдигнем завесата и ще ви пуснем в личния свят на Лаура Траатс.

Световната купа по художествена гимнастика ще се проведе от 26 до 28 март, като и трите дни ще бъдат излъчени пряко по RING, на платформата VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg. В неделя (28 март) финалите на отделните уреди може да гледате и пряко по bTV!