на живо

Три титли за България на купа "Странджа" (ВИДЕО)

Радослав Росенов и Светлана Каменова триумфираха днес

Три титли за България на купа "Странджа" (ВИДЕО)

Нови два златни медала за България на боксовия турнир купа "Странджа"! 18-годишният Радослав Росенов триумфира при мъжете в кат. до 60 кг, а при жените Светлана Каменова спечели финала при 57-килограмовите.

Следобедната сесия на турнира стартира със сблъсък с емоционален заряд. На ринга излязоха представителят на Руската боксова федерация - Едмонд Худоян, и украинеца Андрий Тишковец. Андрий загуби срещата, но е категоричен, че голямата битка предстои - тази за световния мир.

"Няма значение кой е твоят опонент. За нас няма желание за реваншизъм. Боксът е нещо коренно различно. Знам каква е ситуацията в държавата ми. Много е опасно. Война е! Сега се прибирам вкъщи, в град Лвьов.", коментира украинският боксьор.

"Доволен съм от себе си. С много убедителна победа се сдобих. Бях много спокоен, бях много уверен, просто вярвах в себе си. Знаех, че ще го бия. Емоцията беше много голяма за мен, защото се качих отново на най-горното стъпало. Много се радвам! Подражавам на Ивайло Маринов и искам един ден да постигна неговите успехи.", сподели шампионът Росенов.

Снимка: Lap.bg

След 4-годишно отсъствие, на боксовия ринг със златен медал се завърна Светлана Каменова. Подкрепяна от Стойка Кръстева по трибуните, българската боксьорка триумфира при 57-килограмовите.

"Със сигурност е емоционално. След толкова много години отсъствие, трябваше да направя всички възможно да се отдам на спорта. Да изключа абсолютно всякакви дейности, които съм правила досега, за да мога да се завърна по-силна и да докажа, че мястото ми е на ринга, на „Странджа“ и на международни състезания."

"Всеки спортист мечтае за олимпийско злато. Трябва правилна методика, правилна тренировка. Доказано в момента имам най-добрия треньор в света, с олимпийска шампионка. Вече съм по-зряла. Нещата са по-различни. Преди няколко години бях помощник-треньор на националния отбор, което ми помогна да видя нещата от друга гледна точка.", заяви Каменова.

Снимка: Lap.bg

Тагове:

бокс странджа