на живо

В Хасково няма да гледат мача на Григор и предпочитат да запазят мълчание

Еуфорията от победата над Федерер все още тресе родния град на Димитров

В Хасково няма да гледат мача на Григор и предпочитат да запазят мълчание

Еуфорията от доброто представяне на Григор Димитров на Откритото първенство по тенис на САЩ, победата му срещу рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер и достигането му за първи път до полуфинал в надпреварата, все още се усещат в родния град на българската гордост - Хасково. 

Въпреки огромните очаквания обаче, най-близките на Димитър предпочитат да запазят мълчание. Баща му Димитър тренира новите надежди на тениса в града, но отказва да коментира представянето на сина си, поне докато не завърши последният за годината турнир от Големия шлем.

Децата в града, в това число и малкият Георги, който тренира на кортовете, от които е започнал пътя към върха на Григор, са запленени от победата.

Следващият съперник на Димитров на полуфинала в Ню Йорк ще бъде руснакът Данийл Медведев. Според треньора Дмитрий Дутко, мачът ще бъде доста оспорван. 

"Данийл е борец. Когато играе срещу публиката и срещу опонента си, той играе по-добре. Има уникална техника и мисля, че ще започне мача от основната линия. Така ще бъде трудно на Григор да демонстрира агресията си", заяви той.

Може би от суеверие, традиционното място, на което се наблюдават важните мачове на Григор - телевизорът в тенис центъра, ще остане загасен. Местните ще се съберат пред него при евентуално достигане на финал от българина.