на живо

Волейболистките: Целта е да спечелим Златната лига

Националките се надяват и на добро представяне на европейското първенство през август

Волейболистките: Целта е да спечелим Златната лига

Женският национален отбор по волейбол на България си поставя високи цели за предстоящите турнири. "Лъвиците" са категорични, че ще се задоволят единствено с първото място в Златната лига!

Между 28 май и 6 юни България ще участва в груповата фаза на надпреварата. Тя ще се проведе в Пловдив, а съперници на тима ни ще са националните тимове на Финландия, Словакия и Украйна. Българките са сигурен участник и във финалната четворка, тъй като мачовете ще се проведат в Русе.

"Вниманието, което ще ни се отдели, ние сме готови да приемам като отговорност. Мисля, че ще е много хубаво лято", заяви звездата на отбора Елица Василева.

"Това е голяма отговорност. Все пак сме си в България. Но сме и много мотивирани. Цяла година си комуникираме с момичетата, че най-накрая доживяхме да играем у нас", добави Христина Вучкова. 

Заради пандемията от коронавирус обаче спечелването на Златната лига не върви с изкачване в елитната дивизия Лига на нациите. Мачовете в Пловдив и Русе обаче ще са добра подготовка за предстоящото през август европейско първенство.

"Надявам се тази година да е нашата година. Да успеем да се обединим, да сме здрави и да постигнем резултатите, които всички очакват и ние жадуваме дълго време", категорична е Емилия Димитрова.

На същото мнение е и селекционерът Иван Петков. Той е категоричен, че най-важно е отборът да се сработи.

През 2021 г. европейското първенство ще се проведе в 4 страни, сред които и България. Началото му е предвидено за 18 август.