на живо

Волейболният "Левски" вече разполага със зала за 6 млн. евро (ВИДЕО)

Очаква се съоръжението да приюти първата си официална среща в началото на февруари

Волейболният "Левски" вече разполага със зала за 6 млн. евро (ВИДЕО)

Волейболна зала за 6 млн. евро отвори врати в София! Тя е с капацитет от 1750 седящи места и ще бъде дом на "Левски". Съоръжението разполага с 3 игрища и се очаква да приюти първата си официална среща в началото на февруари.

"Това е сбъдната мечта! Не само моя, но и на всички момчета. Тази зала, освен за децата, е и за феновете. Надяваме се най-скоро да имаме възможност да ги посрещнем.", заяви президентът на клуба Владимир Николов.

Спортната зала на волейболния "Левски" има лиценз да приеме полуфинални сблъсъци от Шампионската лига. Тя ще бъде домакин и на срещи от тазгодишното световното първенство за младежи до 21 години, което ще се проведе в България и Италия.

"Сега нашите деца ще имат най-добрите условия, които някой може да си представи за практикуване на спорта волейбол.", коментира Николов.

"Очакваме още повече. Освен още качествени състезатели да се ангажират с този спорт, но и да стигнем до едно съживяване и възвръщане на позициите на националния отбор.", допълни Давид Давидов - член на Управителния съвет на "сините".