на живо

Защо олимпийските кръгове се появиха в косата на Антъни Иванов?

Българският плувец атакува Игрите в Токио със специална прическа

Защо олимпийските кръгове се появиха в косата на Антъни Иванов?

Олимпийските игри са най-важното и емоционално състезание за всеки човек, отдал живота си на спорта! Това не е изключение и за българския плувец Антъни Иванов. Той ще дебютира в Токио днес (26 юли) с плуване в сериите на коронната си дисциплина 200 м бътерфлай.

Подготовката за Игрите трае години, а освен с хиляди часове в басейна, българинът ще атакува Токио и с прическа. Малко над слепоочието на Антъни се виждат... олимпийските кръгове. 

Пред bTV Иванов, който има покрити два норматива за Игрите - на 100 и 200 м бътерфлай, разкри, че първоначалната му идея е била да си направи татуировка.

"Реших да си сложа олимпийските кръгове на прическата, понеже в момента не мога да си направя татуировка, защото предпочитам да минат олимпийските игри. Просто реших да ги сложа в косата ми, да е нещо различно", обясни четвъртият на европейското първенство на 200 м бътерфлай. 

В Токио той се стреми да бъде спокоен и последователен. 

"Засега мисля за полуфинал. После и за финал. После можем да мечтаем за нещо друго. Засега съм се концентрирал върху настоящото плуване", заяви той.

Снимка: Instagram

Първият старт за Иванов е в 13:23 ч. българско време днес (26 юли). След 13:38 пък в басейна за серията на 200 м съчетано плуване влиза Диана Петкова.