на живо

Зрелище между "Цървена звезда" и "Милан", развръзката остава за реванша (ВИДЕО)

Гол в добавеното време на Павков отмъкна победата на гостите

Зрелище между "Цървена звезда" и "Милан", развръзката остава за реванша (ВИДЕО)

Единствената елиминационна двойка в Лига Европа с два европейски шампиона в лицето на "Цървена звезда" и "Милан" завърши в първия мач помежду си без победител - 2:2. На пустия "Райко Митич" двата отбора направиха хубав мач, в който сърбите стигнаха драматично до попадение в края.

Любопитен факт е, че на пейката на "червено-белите" е Деян Станкович - бившият футболист на "Интер", който спечели требъл под ръководството на Жозе Моуриньо през 2010 г. В ролята на треньор, Станкович заложи на по-дефанзивно ориентиран състав, но и това не спаси "звездашите" от попадения във вратата. Първото за "Милан" дойде в 42' след автогол на защитника Радован Панков, който сюрпризира Милан Борян.

Снимка: Getty Images

Хърватите в редиците на италианците - Марио Манджукич и Анте Ребич пропуснаха да накажат сърбите, а те на свой ред си спечелиха дузпа за игра с ръка на Алесио Романьоли. Канга изравни и точно когато домакините се бяха втурнали към обрат, Панков сътвори поредния си "шедьовър" като фаулира Тео Ернандес в наказателното поле и съдията отсъди дузпа и за гостите. Самият Ернандес се разписа за пети път през сезона и донесе скъпоценен втори гол за "Милан".

Снимка: Getty Images

"Звезда" остана с човек по-малко в 77', когато Милан Родич получи втори жълт картон за препъване на Пиер Калулу и вместо "росонерите" да се възползват от ситуацията и да направят резултата още по-изразителен и реванша протоколен, инкасираха гол.

Влезлият като резерва Милан Павков, добил популярност с гола си срещу "Ливърпул" при победата в групите на Шампионската лига през сезон 2018/19, наказа поредния гранд на Европа. Разписа се след корнер в третата минута от добавеното време и обезумя от радост. "Цървена звезда" не успя да победи "Милан" и в петия си опит, но се отърва от загуба и остави интригата за реванша налице.

Снимка: Getty Images

Двата именити клуба на Стария континент се срещнаха преди 33 години за първи път и тогава след 1:1 в двата двубоя стигнаха до дузпи, спечелени от "Милан". В квалификации за Шампионската лига през 2006 г. отново "росонерите" са победители, но този път без допълнително игрово време, а след два успеха. В Сърбия се надъхват, че третият път ще бъде щастливият и слънцето ще изгрее на улицата на "звездашите".