на живо

Крах, размяна на реплики и "Барселона" в търсене на два обрата за седмица (ВИДЕО)

Каталунският гранд разполага с по-малко от месец да спаси сезона си

Getty Images

След серията от 6 поредни победи във всички турнири в края на януари и началото на февруари, с която "Барселона" върна надеждите на привържениците си, звездите на испанския вицешампион развалиха добрите впечатления в рамките само на седмица.

Поражението с 0:2 от "Севиля" в първия полуфинал за Купата на краля бе последвано от рутинна победа с 5:1 срещу "Алавес" в Примера дивисион, но пробойните в защита отново зейнаха късно снощи и Килиан Мбапе се възползва. 4:1 за "Пари Сен Жермен" насред "Камп Ноу". "Барселона" пред отпадане и от Шампионската лига...

Разгромът означава, че тимът на Роналд Куман има по-малко от месец да избегне пълен провал през сезон 2020/21. Между 3 и 10 март на "блаугранас" са нужни два паметни обрата.

Ранното отпадане на "Реал" Мадрид от турнира за Купата на краля го превърна в най-краткия път за Лионел Меси и компания към трофей. Сега и той изглежда трънлив. "Севиля" на Юлен Лопетеги заема четвъртото място в Испания, точка зад "Барселона". Андалусийците имат 11 победи в 13-е си мача от началото на календарната година, като през настоящата кампания единствено "Челси" им вкара повече от два гола, когато ги разгроми с 4:0 като гост в групите на Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

Задачата срещу "Пари Сен Жермен" на Маурисио Почетино е още по-сложна. В Каталуния никога няма да забравят знаменития обрат от осминафиналите през 2017 г., когато "Барселона" загуби с 0:4 в Париж, но си отмъсти с гръмко 6:1 на "Камп Ноу".

Четири години по-късно обаче разгромът е у дома, а "Барселона" сякаш няма сили за отстраняване на френския хегемон. Вицешампионът на Испания разполага с ограничено време да докаже, че специалистите грешат.

На този етап шансовете изглеждат илюзорни, а един епизод от снощния двубой показа защо. В 40', когато резултатът все още беше 1:1, завърналият се след контузия централен бранител Жерар Пике и нападателят Антоан Гризман си размениха грозни реплики.

Скандалът:

Пике: Трябва да владеем повече топката, по дяволите. Хайде! Ш***н контрол над топката!
Гризман: Успокой се и престани да крещиш!
Пике: По дяволите, Гризи...
Гризман: Майната ти!
Пике: Не, майната ти на теб! Мъчим се от 5 минути, тичаме като луди!
Гризман: Аз също тичам!

Раздорът в "Барселона" издава липса на колектив. В защита на Пике, чиито дни на "Камп Ноу" изглеждат преброени, можем да кажем, че той се завърна от травма, заради която бе извън терените от края на ноември 2020-а. Притеснително е също, че капитанът Меси не направи опит да потуши конфликта.

Ще поднесе ли "Барселона" две изненади - предстои да разберем!

Снимка: Getty Images

Тагове:

@