на живо

Бербатов представи и галактическия Мичел Салгадо

Испанецът ще се включи в отбора на Луиш Фиго за благотворителното шоу на 14 юни в София

Getty Images

Ерата "Галактикос" в "Реал" Мадрид донесе на тима две титли на Испания, както и две купи с Шампионската лига. Един от архитектите на успеха на "белите" ще зарадва и българската публика за благотворителния мач на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

Галактическият защитник на испанския гранд - Мичел Салгадо, ще се присъедини към тима на своя дългогодишен съотборник на 14 юни на националния стадион "Васил Левски". Приходите от срещата ще отидат за благотворителните каузи на фондациите на Бербатов и Фиго, а мачът може да гледате на живо по bTV Action от 18:00 ч. 

Снимка: Getty Images

Дългокосият бранител започва кариерата си в "Селта", но най-големите си успехи постига на "Сантяго Бернабеу". Салгада е четирикратен шампион на Испания (2001, 2003, 2007, 2008 г.) и два пъти е вдигал купата на Шампионската лига с испанския гранд - през 2000 и 2002 г.

За последно испанецът игра в английския "Блекбърн". По терените на Англия той си съперничи именно с Бербатов до 2012 г., когато реши да прекрати активната си кариера.

С националния отбор на Испания Салгадо взе участие на европейското първенство през 2000 г. и Мондиала през 2006 г.

На националния стадион "Васил Левски" той ще си партнира с други свои бивши съотборници, за да помогне за набирането на средства за благотворителност и отново да развихри своите галактически футболни способности.

Срещата между отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на 14 юни ще може да гледате пряко по bTV Action от 18:00 ч.