на живо

Фиго с трансферен удар срещу Бербатов, привлече в отбора си Миятович (ВИДЕО)

Легендарният черногорец ще стъпи на тревата на „Васил Левски” на 14 юни

Getty Images

Един от най-забележителните нападатели в европейския футбол от края на 80-те и средата на 90-те години на 20 век - Предраг Миятович, е поредното украшение за Мача на годината. Истинските ценители на красотата на тази игра, които на 14 юни ще бъдат в трибуните на стадион „Васил Левски”, ще могат отново да се насладят на майсторството на черногореца, което ще може да наблюдавате на живо и по bTV Action от 18:00 ч.

Включването на Миятович може да се приема като сериозен трансферен удар за Луиш Фиго срещу Димитър Бербатов, защото в благотворителната инициатива бившата звезда на „Реал” се включва в отбора на португалеца.

Миятович най-после ще сбъдне една стара мечта на Фиго – двамата все пак да бъдат съотборници, макар и за един ден. Уви, легендите се разминават на косъм от възможността да делят една съблекалня на митичния „Сантяго Бернабеу”, когато са в пика на своята кариерата.

Снимка: Getty Images

Роденият в Титоград (днешното име на града е Подгорица – б.р.) голмайстор носи екипа на „Кралския клуб” в периода 1996-1999, отбелязва 30 попадения в 90 мача, става шампион с „Реал” (1996-1997), вдига Суперкупата (1997) и Инкерконтиненталната купа (1998). Връх в кариерата му в Мадрид е триумфът в Шампионската лига (1997-1998). До 2000 г. Фиго носи екипа на „Барселона”, а с Миятович се засичат по терените на Иберийския полуостров като съперници.

Снимка: Getty Images

Предраг Миятович се отказва от футбола през 2004 г. За последно се състезава за „Леванте”. Оставя след себе си наследството на 148 гола в 455 мача. Пътят му започва от „Будучност”  в родния град като кариерата му минава още през „Партизан”, „Валенсия” и „Фиорентина”.

Играе за националния отбор на бивша Югославия (1989-2003) и отбелязва 27 гола в 73 мача. Участва на световното през 1998 г. и на европейското първенство през 2000 г.

Снимка: Getty Images

След края на активната си състезателна дейност се насочва към професията на футболен агент, а от 2006 до 2009 г. е директор на „Реал” Мадрид.

Личният му живот винаги е бил в центъра на медийното внимание. Вдига сватба с един от най-известните сръбски модели от края на 80-те – Елена Караман Карич – понастоящем успешен дизайнер и основател на марката „Лорка”. Тя му ражда двама сина – Лука и Андреа. Бракът им обаче просъществува само година и половина.

На всички дела по време на развода колоритният нападател, известен с вечно пригладената си с гел коса се появява в съдебната зала с бейзболна шапка на американския тим „Лос Анджелис Доджърс”, с инициали L&A – Лука и Андреа.

Голямата болка в душата на Миятович завинаги ще си остане загубата на едното му дете. След дълго боледуване и тежки усложнения след вродена хидроцефалия, на 3 юни 2009 г., 15-годишният Андреа си отива от този свят.

Миятович ще се включи в шоуто, в което Бербатов ще застане рамо до рамо в един отбор с Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилиян ПетровМартин Петров, Роби Кийн, както и бившите си съотборници в "Манчестър Юнайтед" - Рио ФърдинандРайън Гигс, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Пол Скоулс и Гари Невил.

Срещу тях се противопоставя отборът на Луиш Фиго - Иван КордобаГайска МендиетаДуайт Йорк, Максуел, Нуно Гомеш, Мичел Салгадо, Йенс Леман, Роберто Карлош, Деко и Робер Пирес.

Срещата ще може да гледате и пряко по bTV Action на 14 юни от 18:00 ч.