на живо

Герой, но за противника (ВИДЕО)

Колекция от неудачници с два или повече автогола в един мач

Преди мач всеки полеви футболист, независимо дали на аматьорско или професионално ниво, си представя как отбелязва победното попадение и се превръща в герой за своя тим. Понякога обаче се случва точно обратното и се разписваш в грешната врата.

Това направи днес бранителят на "Еспаньол" Марио Ермосо при гостуването на "Леганес" в двубой от испанския елит. Юношата на "Реал" Мадрид показа защо вече не е част от "кралския клуб", пращайки топката в мрежата зад невярващия си колега Диего Лопес... на два пъти (11 и 82-а минута).

Любопитното е, че мачът завърши с победа за "Леганес" с 3:2, а крайния резултат оформи същият този Ермосо, като този път не сбърка вратата. Марио изглежда бе решил да влезе в новинарските емисии и нищо не можеше да го спре.

Той обаче не е единственият неудачник, отбелязвал два автогола в една среща. Историята помни играч с хеттрик в грешната врата, но ще стигнем и до него.

Представяме ви колекция от другари по съдба на Марио Ермосо:

Джонатан Уолтърс / "Стоук" - "Челси" 0:4 / 45 и 62-а минута

Емре Тораман / "Ескишехирспор" - "Бурсаспор" 1:2 / 15 и 37-а минута

Лим Тонг Хай / Сингапур - Мианмар 3:3 (4:5) / не се знае

Айса Манди / "Реймс" - "Пари Сен Жермен" 0:3 / 48 и 89-та минута

Пиер Иса / Южна Африка - Франция 0:3 / 77 и 90-та минута

Шейн Дъфи / "Блекбърн" - "Кардиф" 1:2 / 14 и 20-та минута

Джейми Карагър / "Ливърпул" - "Манчестър Юнайтед" 2:3 / 3 и 44-та минута

Каха Каладзе / Грузия - Италия 0:2 / 57 и 67-а минута

Юлиян Бьорнер / "Арминия" Билефелд - "Гройтер Фюрт" 4:1

Вкарва си автогол през първата част (15-ата минута), но главният съдия не го зачита, въпреки, че топката преминава линията с целия си обем. В края на мача обаче Бьорнер все пак се разписва във врата на своите. Любопитното е, че той открива резултата на "Билефелдер Алм". Нещо като Ермосо, само че всичко завършва добре.

Майкъл Проктър / "Съндърланд" - "Чарлтън" 1:3 / 28 и 31-а минута

Майкъл Дюбъри / "Оксфорд" - "Херефорд" 2:2 / автор на (не)перфектния хеттрик

Бившият играч на "Челси" и "Лийдс" направи нелоша кариера в Премиърлийг, но за жалост ще бъде запомнен с този мач от Конференциите. Хеттрикът, който му се иска да не бе вкарвал.

След това дори и самият Дюбъри остава леко объркан:

Стигаме до безспорните победители, които делят първата позиция в нашата своеобразна класация. Единият е Стан ван ден Буйс. През 1995 г. белгийският защитник отбелязва хеттрик за шампиона "Андерлехт". Проблемът е, че играе за "Жерминал" Екерен... Тимът му губи с 2:3.

ex0c from Vitalio Lyudmilov on Vimeo.

Вторият, само че в категория "Отбор", е "АДО Ден Хааг". Годината е 1971-а, а "щъркелите", както е прозвището на холандския отбор, губят с 0:4 от английския "Уулвърхемптън". Три от попаденията са автоголове. Общият резултат от двата мача е 1:7 и "щъркелите" отлитат, но не на юг, а от турнира за Купата на УЕФА.

Цар Футбол - вълнуващ, но и комичен.

Тагове:

@