на живо

Шампион на Испания и Англия идва в София за мача на Бербатов (ВИДЕО)

Деко е следващото голямо име, което ще се включи в благотворителния мач на 14 юни

Getty Images

Деко е следващото голямо футболно име, което се присъединява към звездната селекция на Луиш Фиго за благотворителния мач срещу тима на Димитър Бербатов на 14 юни в София. Грандиозният сблъсък ще бъде предаван пряко по bTV Action от 18 ч. 

39-годишният играч ще застане рамо до рамо с Роберто Карлош и Робер Пирес, които вече потвърдиха участието си в срещата на "Васил Левски".

Роденият в Бразилия Деко е двукратен носител на трофея в Шампионската лига с отборите на "Порто" и "Барселона".

Полузащитникът е ключова фигура във водения от Жозе Моуриньо "Порто" при спечелването на Купата на УЕФА през 2003 г. и на Шампионската лига през следващия сезон, когато е определен и за Играч на мача във финала.

Той е шампион на Португалия с "Порто", на Испания с "Барселона" и на Англия с "Челси". С "Флуминензе" пък триумфира в Бразилия.

Снимка: Getty Images

През 2002 г. Деко получава португалско гражданство и е включен в националния отбор на "мореплавателите". С Португалия участва на две световни и две европейски първенства и играе във финала на Евро 2004 срещу Гърция. 

До момента Димитър Бербатов обяви, че в неговия състав ще бъдат бившите му съотборници в "Манчестър Юнайтед" - Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Едвин Ван Дер Сар, Неманя Видич, Патрис Евра, както и две от иконите на българския футбол - Христо Стоичков и Стилиян Петров.