на живо

Непобедимият Йенс Леман заключва вратата на Фиго в София

Стражът е част от последния тим на "Арсенал", триумфирал във Висшата лига

Getty Images

Отборът на Бербатов ще има наистина трудна задача на 14 юни! Бившите съотборници на нападателя в "Манчестър Юнайтед", както и Христо Стоичков, Стилиян Петров и Мартин Петров могат да организират атаки, но трябва да преодолеят последното препятствие пред голлинията, а то е... непобедимо.

Луиш Фиго избра на вратата на неговия тим да застане прочутия Йенс Леман. Той обяви неговото име на специалната пресконференция, която даде по време на престоя си в София.

Германският страж участва на три световни първенства с Бундестима, а през 2002 г. играе на финал, но титлата се изплъзва след загуба от Бразилия. Избран е за най-добър вратар от УЕФА за 1997 и 2006 г. 

Шампион е на Германия с "Борусия" Дортмунд и на Италия с "Милан". С "Шалке" пък печели Купата на УЕФА през 1999 г.

Снимка: Getty Images

Най-големият му успех обаче идва с "Арсенал" през сезон 2004 г. Тогава "артилеристите" триумфират за последен път в английската Висша лига. При това без да загубят нито един мач от кампанията! Неслучайно той наистина е непобедим! При това постижението му все още е ненадминато в историята на клуба - 10 поредни чисти мрежи. 

В своята кариера Леман има цели 621 мача. 

Така че отборът на Бербатов със сигурност ще има трудна задача. Дали звездите на "Юнайтед" и на българския национален отбор ще могат да пратят топката зад "непобедимия" Леман? Може да гледате на 14 юни от 18:00 ч. пряко по bTV Action. 

Всички приходи от срещата между тимовете на българина и Луиш Фиго на стадион "Васил Левски" ще бъдат предоставени за благотворителните каузи на фондациите на двамата футболисти.