на живо

Нуно Гомеш идва в София за шоуто на 14 юни

Бившият капитан на португалския национален отбор ще стане част от благотворителния мач между отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго

Getty Images

Нуно Гомеш ще пристигне в София по случай благотворителния мач между звездните отбори на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Бившият капитан и любимец на иберийците ще се присъедини към тима на сънародника си за грандиозният двубой на 14 юни, който ще бъде предаван пряко по bTV Action от 18 ч.

Снимка: Getty Images

Нуно Гомеш е играл за "Боависта", "Бенфика", "Фиорентина", "Брага" и "Блекбърн Роувърс". 40-годишният футболист е двукратен шампион на Португалия с "Бенфика". Освен това печели купата на страната с два различни отбора - "Боависта" и "Бенфика", а с "Фиорентина" триумфира в турнира за Купата на Италия. Той прекратява състезателната си кариера през 2013 г. след 19 сезона на най-високо ниво, 463 мача и 158 попадения.

С националния отбор на Португалия участва на две световни и три европейски първенства. Той е с основна заслуга за сребърните медали на иберийците от Евро 2004 и третото място от Евро 2000. На шампионата на Стария континент в Белгия и Холандия отбелязва 4 гола и попада в идеалния отбор на първенството.

Снимка: Getty Images
През 2011 г. се отказва от представителния тим след 79 мача и 29 гола.

На 14 юни на стадион "Васил Левски" Нуно Гомеш ще играе рамо до рамо с Мичел Салгадо, Йенс Леман, Роберто Карлош, Деко и Робер Пирес, като всички събрани средства ще отидат за благотворителната дейност на фондациите на Бербатов и Фиго.

В тима на българина пък са Мартин и Стилиян Петрови, Христо Стоичков, Райън Гигс, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Пол Скоулс и Гари Невил.

Тагове:

@