на живо

Подкрепа от "Юнайтед" за пострадалите при терористичната атака в Манчестър (СНИМКИ)

Маркъс Рашфорд и Джеси Линдгард посетиха пострадалите деца, настанени в болница

Instagram

Две седмици след терористичната атака в Манчестър след концерта на Ариана Гранде, Манчестър все още се възстановява от шока. За децата, преживели ужаса, моралната подкрепа от техните любимци е най-важна. Това осъзнават и футболните грандове в града.

Двама от младите футболисти на "Манчестър Юнайтед" - Маркъс Рашфорд и Джеси Линдгард, посетиха малчуганите, пострадали при атентата. Те зарадваха почитателите си в местна болница и успяха да поговорят и да покажат лично отношение към всеки един от пострадалите.

"Думите не могат да опишат колко смели са тези деца. Пожелавам им бързо възстановяване", написа Лингард под куп снимки с децата, които публикува в "Инстаграм".

Той излезе на сцената на благотворителния концерт на Ариана Гранде, който събра близо 2,3 млн. лири, а цялата кампания донесе близо 10 млн. лири за подпомагане на пострадалите и семействата на жертвите.

На 23 май след концерта на певицата в "Манчестър Арена", терорист се взриви в тълпата. При атаката загинаха 22 човека, а бяха ранени около 100. Повечето от тях деца.