на живо

Швейцарка спечели комбинацията, Вон отпадна във втория манш

Първа олимпийска титла за Мишел Гизин

Getty Images

Швейцарката Мишел Гизин спечели олимпийската титла в алпийската комбинация в Пьонгчанг. Световната вицешампионка Гизин завърши за 2:20.90 минути след трето време в спускането за 1:40.14 минута и солидно каране и в слалома за 40.76 секунди. Така тя заслужи първо олимпийско отличие в кариерата си.

Среброто е за Микаела Шифрин от САЩ, която остана на 97 стотни от секундата зад шампионката. В Пьонгчанг тя вече взе титлата в гигантския слалом, а това е общо трети олимпийски медал в кариерата след златото в слалома в Сочи 2014. 

Трета на 1.44 секунда финишира световната шампионка в комбинацията Уенди Холденер (Швейцария). Тя беше десета след спускането, но с най-бързо време в слалома си осигури второ олимпийско отличие в Република Корея след среброто в индивидуалния слалом.

Американската звезда Линдзи Вон, трикратна световна шампионка в дисциплината, беше лидерка след първия манш в спускането, но пропусна врата в слалома и отпадна. Това по всяка вероятност беше последния старт на Вон на Олимпийски игри.

Рагнхилд Мовинкел (Норвегия), която беше втора след спускането, остана четвърта в крайното класиране на 1.73 секунда и не успя да вземе нов медал след сребърните отличия в спускането и в гигантския слалом в Пьонгчанг.