на живо

Владимир Зографски с добро представяне на Четирите шанци

Родният талант взе участие в състезанието в Гармиш Партенкирхен

Getty Images/Guliver Photos

Владимир Зографски завърши на 46-то място от 50 участници в състезанието по ски скокове на голямата шанца в германския курорт Гармиш Партенкирхен. Това бе вторият кръг от 64-ото издание на престижния турнир "Четирите шанци", а с присъствието си в основното състезание Зографски се реваншира за отпадането си в квалификацията за първата надпревара в Оберстдорф преди дни.

Родният талант направи опит от 114,5 метра, който му донесе актив от 89,8 точки. Те обаче не бяха достатъчни за спечелване на дуела срещу миналогодишния шампион в турнира Щефан Крафт и така Зографски приключи участието си след първия кръг. Четирима други скачачи записаха по-слаби постижения от нашето момче.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Победител в Гармиш стана словенецът Петър Превц. Лидерът в класирането за световната купа направи страхотни скокове от 133,5 и 136 метра, събирайки актив от 272,7 точки. Той изпревари вторият Кенет Гангнес (Норвегия) с повече от 12 точки разлика. Трети остана победителят от Оберстдорф Зеверин Фройнд. Германецът направи опити от 133,5 и 132,5 метра.

Той бе изместен от лидерската позиция след втория кръг на турнето именно от Превц. Словенецът има 572,6 точки, а Фройнд е с 564. Следващият кръг е в Инсбрук на 3 януари, а квалификацията е ден по-рано.