на живо

Великобритания иска цялото европейско по футбол

Премиерът Борис Джонсън обяви, че страната е информирала УЕФА за готовността си да приеме повече мачове

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви, че страната е готова да приеме всички мачове от предстоящото европейско първенство по футбол и вече е информирала УЕФА за това.

Оригиналният план за Евро 2020 предвижда "Уембли" в Лондон да приеме седем мача от шампионата на Стария континент.

От европейската централа все още официално поддържат тезата за провеждането на шампионата в 12 града oт 11 юни до 11 юли. Не е изключено обаче с наближаването на форума и неяснотата дали и колко ще бъдат феновете по трибуните, да се стигне до решение за преместването на форума в една или две страни.

През уикенда на Острова преминаха границата от 20 милиона ваксинирани души. Така вече е изпълнена първоначалната схема за ваксиниране на всички най-уязвими групи.

Още преди седмица правителството на Великобритания обяви, че стадионите се отварят частично на 17 май, а на 21 юни мерките ще бъдат разхлабени още повече.

Междувременно премиерът Борис Джонсън обяви и намерението на Великобритания и Ирландия да кандидатстват заедно за домакинство на световното първенство през 2030 година. "Ние сме домакини на eвропейското. Приемаме полуфиналите и финала. Със сигурност сме готови да приемем всякакви други мачове, ако се търси домакин за тях. За момента това са разговорите ни с УЕФА. Имаме много голямо желание да върнем футбола у дома през 2030 година. Това ще бъде нещо прекрасно", заяви Джонсън.