на живо

"Барселона" би дузпата на "Еспаньол" в дебюта на Шави

"Блаугранас" се наложиха с 1:0 в каталунското дерби

Getty Images

Успешен дебют за Шави Ернандес като треньор на "Барселона"! "Блаугранас" победиха "Еспаньол" с 1:0 в каталунското дерби от 13-ия кръг на Примера дивисион. Сблъсъкът беше решен от точно изпълнена дузпа на Мемфис Депай в 48'. Фаулиран за наказателния удар бе именно нидерландският национал.

"Барселона" владееше инициативата преди почивката и създаваше положения с лекота, но "Еспаньол" успя да удържи нулевото равенство. Почеркът на Шави си пролича - 70% владение на топката, 345 подавания, от които 315 точни, и много движение в атака. Приятната изненада бе включването сред титулярите на 17-годишния Илиас Анкомах.

Снимка: Getty Images

"Блаугранас" нанесоха своя удар в началото на втората част със седмия гол за Депай през кампанията и продължиха да имат превес. "Еспаньол" обаче се събуди в края - първо Раул Де Томас пропусна от пряк свободен удар, а след това Ландри Димата бе спрян от гредата.

"Барселона" все пак съхрани крехкия си аванс и прекъсна серията от 4 мача без победа, продължила над месец. Отборът на Шави вече е шести във временното класиране с актив от 20 точки, докато "Еспаньол" остава на 11-а позиция със 17.

В следващия кръг за "Барселона" предстои тежко гостуване на "Виляреал", а "папагалчетата" приемат "Реал Сосиедад".

Снимка: Getty Images