на живо

Бокс в страната, в която COVID-19 e забранен (ВИДЕО)

Тервел Пулев ще се качи на ринга в Танзания

Бокс в страната, в която COVID-19 e забранен (ВИДЕО)

Там COVID-19 е забранен. Там мерките са по желание. Там сега е българският боксьор Тервел Пулев, който утре (29 януари) ще излезе на ринга срещу Викарита Мероро от Намибия. 

Докато в Европа цели градове продължават да затягат мерките, за да обуздаят заразата, която се шири от началото на 2020 г., на 10 000 км от тук, в Танзания, ограничения не съществуват. Няма социална дистанция, нито носенето на маски е задължително. 

Именно игнорирането на пандемията направи мача на Тервел Пулев в Дар ес Салаам възможен. Тук хората избягват да говорят за коронавирус, но признават, че той съществува. Макар и тайно.

През лятото на 2020 г., президентът на страната Джон Магуфули наложи вето върху всякакви теми в медиите, които касаят заразата. Местните обаче не са толкова спокойни.

"Вирусът е тук, но никой не взима мерки, никой не внимава", разказва Глория, която носи маска, но в чантата си.

Тъй като Танзания остава една от малкото страни, до които е възможно да се пътува без ограничения и тестове, туризмът процъфтява. Хиляди се стичат към африканската държава в последните месеци, за да се насладят на остров Мадагаскар и страхотните плажове.

"Ние сме горди да имаме такъв президент! Цял свят страда от коронавируса, но тук няма такъв! Каня всички хора по света да дойдат в Танзания и да се забавляват!", гостоприемен е Джоузеф.

От началото на пандемията в страната са регистрирани едва малко над 500 случая.

В такива условия ще се боксира Тервел Пулев. Той се стреми да остане непобеден на професионалния ринг и след мач номер 16. Неговият противник Мероро има 29 победи и 9 загуби в 38 мача като професионалист.