на живо

"Лъвиците" с ефектна фотосесия пред Античния театър в Пловдив

Всички мачове на волейнационалките в Евроволей - пряко по RING, на btvnovinite.bg и VOYO.BG

bvf.bg

Националният отбор на България по волейбол за жени засне ефектна фотосесия на Античния театър в Пловдив в навечерието на ввропейското първенство, което започва в сряда и ще бъде излъчено по RING, онлайн на btvnovinite.bg и в платформата ни VOYO.BG. Специалното събитие днес бе кулминацията на официалния Трофи тур на златната купа за шампиона от Евроволей 2021.

В България пристигна реалният златен трофей, който ще бъде връчен на победителя. Близо 10 000 граждани и гости на Пловдив се възползваха от уникалната възможност да се снимат със златната шампионска купа и да спечелят свежи награди по време на Трофи тура на знакови локации в града.

Снимка: bvf.bg

В българския лагер са изключително доволни, че имат възможността да играят на европейското първенство пред родна публика. 

"Самата комбинация - да сме на знаково място като Античния театър в Пловдив с купата, за която всички волейболни нации в Европа мечтаят и към която се стремят, създава уникално усещане. Имаме възможността да покажем на всички по света красотата на най-стария град в Европа и пословичния ни отборен дух. Като отбор ние сме си поставили сериозни цели. Бъдете сигурни, че ще направим всичко по силите си, за да ги постигнем", заяви селекционерът Иван Петков.

Снимка: Lap.bg

"Радвам се много, че именно в Пловдив с националния отбор ще играем мачовете си на европейското първенство. Тук имам много приятни спомени с "Марица", хората са страхотни, а публиката е страшно мотивираща - кара те да се чувстваш страхотно и да искаш повече от всякога да си оставиш сърцето ни игрището", коментира централният блокировач Нася Димитрова.

Първият мач на "лъвиците" е срещу Гърция в сряда (18 август) от 20:30 ч.