на живо

Изстрадана победа на "Рома" след късна драма на "Олимпико" (ВИДЕО)

"Вълците" бяха неубедителни, но взеха трите точки с гол в добавеното време

БГНЕС

"Рома" игра бавно и без агресия, но все пак успя да спечели с 1:0 домакинството си на "Каляри" в среща от 17-я кръг на Серия "А". "Вълците" срещнаха сериозни затруднения с гъстата защита на съперника и създадоха малко положения за отбелязване на гол, а в началото на второто полувреме дори пропуснаха дузпа. Все пак тифозите на "джалоросите" дочакаха победно попадение, отбелязано дълбоко в добавеното време на срещата.

То бе дело на Федерико Фасио, който се въползва от грешка на вратаря Алесио Краньо в четвъртата минута от назначените общо 6. След центриране на Александър Коларов, стражът, отразил по-рано изстрела на Диего Пероти от наказателен удар, боксира топката право в тялото на аржентинския защитник, а той я изпрати в опразнената врата. Попадението предизвика бурна радост по трибуните на "Олимпико", която обаче за кратко бе укротена, поради преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR. Причината - евентуална игра с ръка на Фасио, но съдията Антонио Дамато и помощниците му прецениха, че нямат нужните доводи да отменят оказалия се победен гол.

Снимка: БГНЕС

Гостите от Сардиния имаха само една добра възможност за целия мач, след като резервата Диего Фариас проби в наказателното поле, но стреля далеч от очертанията на вратата.

"Каляри" загуби за пети път в последните шест мача срещу "Рома" и остава без победа в пет поредни кръга от калчото. От своя страна римляните нямат поражение в девет последователни шампионатни срещи, като са спечелили седем от тях. "Рома" вече има 38 точки в актива си, като остава на 4 от лидера в класирането "Наполи". "Каляри" за момента запазва 14-ата си позиция със 17 точки.