на живо

Яник Синер отново спечели титлата на тенис турнира в София

На финала той се справи с Гаел Монфис за малко над час и 15 минути

Lap.bg

14-ият в световната ранглиста Яник Синер спечели за втора поредна година титлата на тенис турнира в София. Италианецът успя да защити точките си от надпреварата с ранг АТР 250. 

В решителния мач в столичната "Арена Армеец" Синер се справи за час и 17 минути с Гаел Монфис. Шампионът постигна лесен успех с 6:3, 6:4. Французинът не успя да даде сериозен отпор на опонента си и да постигне втора победа в четирите срещи помежду им.

Снимка: Lap.bg

Така Синер завършва турнира без загубен сет в своя актив. 

За италианеца титлата е трета титла за годината след успехите в Мелбълн в един от подготвителните турнири преди Откритото първенство на Австралия и във Вашингтон.

Снимка: Lap.bg

Синер е и първият тенисист, който успява да защити титлата си в София. Тенис турнирът се провежда у нас от 2016 г. Пръв шампион е Роберто Баутиста Агут, а след това красивия трофей прегърнаха Григор Димитров, Мирза Башич и Даниил Медведев.

"Изключително съм щастлив от тази титла. Спечелих първата титла в кариерата си именно в София, така че е специално да защитя трофея. Мога да кажа, че това беше най-добрият ми мач в този турнир. Никога не е лесно да играеш срещу Гаел, той е страхотен тенисист, така че радостта ми е голяма", каза Синер след срещата.

Снимка: Lap.bg