на живо

Минути провалиха трансфера на Али Соу в "Дижон"

Нападателят остава в ЦСКА

Lap.bg

Нападателят на ЦСКА Али Соу ще продължи да носи червената фланелка, след като трансферът му в първодивизионния френски "Дижон" се провали. 

Причината - забавяне от страна на тима от Лига 1. Трансферният прозорец във Франция затвори в 1:00 ч. след полунощ на 6 октомври. До тогава от "Дижон" не са успели да регистрират преминаването на нападателя в редиците си. Това е станало няколко минути след определения срок, което прави сделката невалидна.

Соу вече беше заминал за Франция, дори позира с фланелката на последния в Лига 1. А в социалните мрежи нападателят беше публикувал послание, в което благодари на феновете на ЦСКА, ръководството на тима, треньорите, съотборниците си и бай Добри. 

След като стана ясно, че трансферът се е провалил, той изтри снимката и публикува друга. "Имах няколко оферти от европейски клубове, в това число "Дижон". Но сърцето ми е "червено" и реших да остана в ЦСКА, където е моето семейство. Когато ЦСКА ме потърси, винаги съм готов да се отзова. Само ЦСКА!", написа той.

По непотвърдени данни, "червените" трябваше да получат 3,5 млн. евро от продажбата на Соу. Националът на Гамбия пристигна на "Българска армия" през 2018 г. под наем от "Киево", а година по-късно "червените" финализираха трансфера му. До момента той изигра 85 мача и отбеляза 37 гола с екипа на ЦСКА.

Тагове:

цска Али Соу