на живо

На мач в Израел: Възрастните с ваксина, децата - след бърз тест

Гледайте финала на Деласпорт Балканска лига между "Академик" Пловдив и "Апоел" Холон в четвъртък (29 април)

На мач в Израел: Възрастните с ваксина, децата - след бърз тест

Стотици фенове. Залата кънти от техните скандирания, тъпани, песни, аплодисменти... Повече от година след старта на паднемията от коронавирус, това звучи невероятно. 

Само че е реалност и два български баскетболни отбора го видяха на живо. В Израел ситуацията е различна. Залите са отворени за привърженици при 50% зает капацитет.

В такива условия родният "Академик" Пловдив ще играе на финала на Деласпорт Балканска лига срещу "Апоел" Холон в четвъртък (29 април). Срещата може да гледате пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg от 20:00 ч. От 17:30 ч. в същия ден един срещу друг в спор за третото място в турнира се изправят "Берое" и "Гилбоа Галил".

Защо в Израел ситуацията е различна?

Най-вече заради бързия темп на ваксинация против коронавирус в страната. По официални данни 56,1% от жителите вече са с поставени 2 дози. В град Холон ваксинираните са близо 80%!

В залата се допускат възрастни срещу представяне на зелен ваксинационен паспорт. За децата пък са изградени специални шатри, където преминават през бърз тест. След отрицателен резултат те също се допускат до трибуните. 

В "Тото Арена" e разрешено на близо 3000 фенове да гледат мачовете. Те ще сътворят мечтана атмосфера и за финала. 

За първи път за толкова важен мач от европейски турнир се класира "Академик" Пловдив, който ще трябва да се справя не само с феновете, а и със силния тим на "Апоел" Холон, който в момента е на трето място във временното класиране на израелското първенство. 

За да достигне до този мач, пловдивският тим победи другия български представител във Финалната четворка - "Берое". "Апоел" Халон пък се справи с "Гилбоа Галил"

Не пропускайте финала в четвъртък (29 април) пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg от 20:00 ч. Мачът за третото място е в 17:30 ч.