на живо

Пиронкова пропиля два мачбола и отпадна в Маями

Най-добрата ни тенисистка загуби с 1:2 сета от световната №8

Най-добрата ни тенисистка - Цветана Пиронкова, отпадна във втория кръг на "Мастърс" турнира в Маями (САЩ). Българката пропиля два мачбола и в крайна сметка отстъпи в битката със световната №8 Арина Сабаленка (Беларус). Пиронкова загуби с 1:2 сета (6:0, 3:6, 6:7 /9/) за близо 2 часа и 30 минути игра.

Пиронкова бе безкомпромисна в първия сет и не даде гейм на съперничката си. Пловдивчанката сервираше отлично и доминираше в разиграванията, за да сложи край на частта за само половин час на корта.

Сабаленка стабилизира играта си в началото на втората част, но допусна пробив в третия гейм. Впоследствие представителката на Беларус намери своя ритъм и изравни сетовете с пробиви в шестия и осмия гейм - вторият от които на 0.

Двете си размениха по два пробива в третия сет, като Пиронкова се пропука в ключов момент - при 5:3 на свое подаване. Стигна се до тайбрек, в който първата ни ракета на два пъти пропусна да сложи точка на спора, а Сабаленка се провали на три, преди да се възползва за 11-9.

Така най-силното представяне на Пиронкова в Маями остава класирането за третия кръг през 2014 г., когато отстъпи на Анджелик Кербер (Германия). Първата ни ракета не бе участвала в турнира от 4 години.