на живо

Пранди се надява младите да бъдат достойни заместници на Йосифов и Салпаров

Мъжкият национален отбор по волейбол се готви за европейската квалификация през януари

Пранди се надява младите да бъдат достойни заместници на Йосифов и Салпаров

Тандемът Силвано Пранди - Николай Желязков проведе първата си тренировка начело на мъжкия национален отбор по волейбол. Скоро няма мачове, а "лъвовете" се подготвят за европейската квалификация в Израел през януари.

Пранди разчита на подмладен състав, като търси заместници на отказалите се от националния отбор - Виктор Йосифов и Теодор Салпаров.

"Тази задача винаги е много трудна. Никога не е лесно да замениш един голям волейболист. Надявам се, че с младите, които сега са част от състава, ще намерим добри заместници. Сега е точният момент да изградим основата на боеспособен тим за новия олимпийски цикъл.", каза италианският специалист.

В отбора е и разпределителят Георги Братоев, който имаше противоречия с националния селекционер: "Георги е в състава, така че не виждам никакъв проблем. Важното за нас е да имаме нормални професионални взаимоотношения и уважение помежду си.", добави Пранди.

"Щом съм тук, значи имам желание да бъда част от този отбор.", коментира Братоев.

До края на годината волейболистите нямат официални мачове, а през януари предстои европейска квалификация. В групата на "лъвовете" са Австрия и домакинът Израел.