на живо

Терористи убиха 12 души във фен клуб на Реал (Мадрид) в Ирак

Флорентино Перес посвети купата в Шампионската лига на загиналите привърженици на Кралския клуб

marca.com

Терористи атакуваха фен клуб на Реал (Мадрид) в Ирак, като жертвите са 12, а най-малко 8 души са ранени и откарани в болница, съобщават световните агенции.

Атентатът бе извършен в събота - вечерта, в която Кралският клуб спечели 11-ата си купа на Европа с победа над Атлетико Мадрид във финала в Милано след изпълнение дузпи. 

Снимка: AS

Видео от радостта на феновете по време на финала преди терористичното нападение:

Трагедията се разиграла в Баакуба – град на 50 км от столицата Багдад. Четирима души са открили огън малко след края на второто продължение на мача на "Сан Сиро".

Никоя групировка не е поела отговорност за атаката.

На посещение в кметството на Мадрид в неделя президентът на Реал Флорентино Перес потвърди трагичната новина и посвети трофея от Шампионската лига на загиналите фенове.

По-рано този месец на 100 км от Бабука, в Балад, общо 16 души бяха убити, между които превърженици и охранители на фен клуб, при друг подобен атентат. Тогава терористична група, свързана с Ислямска държава, пое отговорност за атаката.

След трагедията в Балад мачът на Реал (Мадрид) срещу Депортиво Ла Коруня от Примера дивисион започна с едноминутно мълчание.