на живо

Уелс отстрани Гигс заради скандала

Легендата бе арестуван по обвинение, че е нападнал приятелката си

Getty Images

Райън Гигс е временно отстранен от треньорския пост в националния отбор на Уелс, обявиха от местната футболна федерация. Неговото място засега ще заеме помощникът му Робърт Пейдж.

Причината за решението е разследването срещу Гигс по обвинение, че е нападнал приятелката си Кейт Гревил. По-рано днес легендата бе арестуван, разпитан и пуснат под гаранция. Гигс отрича вината си.

Бившият футболист и половинката му Кейт са заедно от 2017 г. Те заявиха публично връзката си през лятото на 2018 г. Двамата се запознават през 2013 г., след като 36-годишната красавица е назначена да се занимава с PR акции, свързани с хотел, собственост на Гигс и бившия му съотборник Гари Невил. По това време той е женен за Стейси Куук. През 2017 г. те се разделят, след като таблоидите на Острова разкриват, че бившият футболист ѝ изневерява със съпругата на брат си. 

Кейт и Райън живеят в луксозна къща, оценена на 1,7 млн. паунда.

На Уелс, чийто тим е в една група с България в Лигата на нациите, предстоят два мача в турнира - срещу Ирландия на 15 ноември и Финландия три дни по-късно, както и контрола със САЩ.

Гигс е начело на "драконите" от 15 януари 2015 г., като за този период Уелс има 12 победи, 4 равенства и 8 загуби. Той наследи на поста Крис Коулман, който води отбора от 19 януари 2012 г. до 17 ноември 2017 г.

Гигс бе избран за селекционер заради статута си на легендата. В своята славна кариера, прекарана изцяло в 20-кратния английски шампион "Манчестър Юнайтед", за който той има 114 гола в 672 мача между 1990 и 2014 г.,  Гигс спечели титлата във Висшата лига 13 пъти, записа и два триумфа в Шампионската лига (1999 и 2008 г.).