на живо

В Каталуния разкъсаха Пуйол за една фраза

Легендата на "Барселона" направи "грешката" да каже, че е испанец

Карлес Пуйол е икона на "Барселона", икона на Каталуния и модел за подражание на всички каталунски граждани. Или поне такава беше ситуацията до момента, в който в интернет не се завъртя клип на Пуйол, където той гордо съобщава на азиатската публика, че е спечелил всичко на национално и клубно ниво и е... испанец. 

В момента, бившият капитан на "Барселона" и испанския национален отбор е в Азия, като се занимава с популяризирането на испанската първа лига сред местната аудитория по всякакви възможни начини. Един от тези начини е чрез клипове, в които видни испански футболисти "изстрелват" накратко на фона на техни клипове, кои са и какво са постигнали.

Предвид моментната ситуация в Каталуния и мераците на местното население да се отдели от испанската държава, изказването на Пуйол, че е испанец нормално не бе прието добре. Образува се голяма вълна от негодувания и бившият футболист беше засипан в социалните мрежи със псувни и обидни епитети по негов адрес. 

Едно от най-леките изказвания гласи: "Срам! Мислехме, че обичаш народа си повече от парите.", отбелязва болно натъжен каталунец.