на живо

Великолепната дузина на Димитър Бербатов (ВИДЕО)

Кои са 12-те футболни исполини, които ще видим на "Васил Левски"

Великолепната дузина на Димитър Бербатов (ВИДЕО)

По-малко от месец остава до Мача на годината. На 14 юни в София двама велики футболисти, един от които - българин, организират шоу, което досега никой не е виждал у нас.

Димитър Бербатов вече е почти готов с избора на своя отбор срещу легендарния португалец Луиш Фиго. Ясни са имената на 12 звезди, които вече са потвърдили участие.

На стадион "Васил Левски" ще стъпят заедно едни от най-ярките фигури в историята на европейския футбол от близкото минало. Голяма част от тях отново ще изпитат тръпката да бъдат съотборници, както в славния "Манчестър Юнайтед": Едвин Ван Дер Сар, Неманя Видич, Рио Фърдинанд, Райън Гигс, Патрис Евра, Гари Невил и Поул Скоулс са великолепната седморка на Димитър Бербатов. Последното "да" дойде днес именно от неповторимия Рио Фърдинанд, изиграл 312 мача за "червените дяволи" - супергерой и супер баща, който отглежда сам трите си деца след загубата на съпругата си.

В отбора на Бербатов са и четирима родни властелини. Ето на кого залага рекордьорът по голове с националната фланелка: Христо Стоичков и Красимир Балъков, герои от световното първенство в САЩ през 1994 г. и идоли на поколения българи. Мартин Петров и Стилиян Петров - верните другари и съотборници на Бербатов, с които той тръгна към големия футбол като юноша на ЦСКА.

Едни от най-красивите голове в кариерата си Бербатов отбеляза на "Уайт Харт Лейн" с екипа на "Тотнъм" в Англия. Повечето от тях нямаше да се получат без съдействието на още един футболен гигант, макар и дребен на ръст - Роби Кийн. Много повече от съотборник - истински приятел за цял живот.