на живо

Законен ли е договорът за стадион "Българска армия"?

Той трябва да се анулира, твърдят от ЦСКА 1948. Всичко е в реда на нещата, контрира ММС

Законен ли е договорът за стадион "Българска армия"?

След като повече от година първодивизионният ЦСКА отказваше да покаже договорите за ползване на стадион „Българска армия” и комплекса „Панчарево”, късно снощи отборът на Гриша Ганчев публикува документите в сайта си. От аматьорския ЦСКА 1948 пък обявиха пред bTV, че споразумението със спортно министерство е незаконно и трябва да бъде анулирано.

„Това е публично-държавна собственост, която трябва да бъде отдавана само с конкурс или на друга държавна институция. Отборът на „Литекс” не е такава”, коментира изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов.

От аматьорския клуб наричат елитния ЦСКА именно „Литекс” заради начина, по който клубът бе регистриран в началото на миналия сезон.

Министерството на младежта и спорта отговори в писмо до bTV, че споразумението е за временно ползване срещу заплащане, а не за наем. Така документът отговаря на нормативните разпоредби.

Стадион „Българска армия” вече повече от година се използва от отбора на Гриша Ганчев, но скоро може да има нов ползвател. Очаква се ММС да обяви търг за базите до края на 2017 г. 

Месечният наем за имотите е над 83 000 лева, но те се приспадат от направените подобрения. Преди три дни от първодивизионния ЦСКА заявиха, че големите им инвестиции трябва да се отчетат на предстоящия търг.

„Ако аз отида и боядисам фасадата на Народното събрание – мое ли става Народното събрание?”, риторично попита Гьонов.  

И двата отбора имат готови проекти за базата.