на живо

Александър Везенков отново в Атина (ВИДЕО И СНИМКИ)

Уважи "Нощта на легендата" в чест на Василис Спанулис.

Александър Везенков отново в Атина (ВИДЕО И СНИМКИ)
 

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков се завърна в Европа, за да уважи събитието "Нощта на легендата" в чест на Василис Спанулис.

Крилото на Сакраменто бе бурно аплодиран от феновете на "червено-белите" от Пирея. Той разкри, че чувства неговия бивш съотборник в Олимпиакос като част от семейството му и че от него е научил какво е да бъдеш победител.

"Опитахме се да го запазим в тайна, нямаше как да пропусна това събитие, Василис е семейство, поддържаме много добри отношения.

И аз не му казах, благодаря на Олимпиакос и Сакраменто, че ми позволиха да бъда тук на това красиво събитие", сподели Везенков преди церемонията.

"Бяхме заедно три години. Научих какво означава да бъдеш победител, научих как да подходя към това да съм готов да бъда победител, защото в крайна сметка се изисква и малко късмет.

Но да съм готов да бъда победител, да работя упорито и никога да не се отказвам, определено беше едно от многото неща, които научих заедно с Василис", добави българинът.

В Сакраменто Везенков избра №7 – същият, който носеше Спанулис и който Олимпиакос ще извади от употреба.

"Василис и аз говорим всеки ден. Мисля, че това беше нещо, което той би харесал. Имам и фланелка за него и определено съм много щастлив, че съм тук“, завърши крилото.