на живо

Арестуваха за извратено убийство съотборник на Везенков (ВИДЕО)

Баскетболистът примамил жертвата си със секс и я удушил с HDMI кабел

Арестуваха за извратено убийство съотборник на Везенков (ВИДЕО)

Баскетболист на Сакраменто Кингс, където играе българската звезда Александър Везенков, е арестуван за извратено убийство. Ченс Команчи и приятелката му Сакари Харндън са обвинени в умишлено умъртвяване по особено мъчителен начин на жена на име Марайна Роджърс.

27-годишният Команчи носи екипа на Стоктън Кингс в G-Лигата (Лигата за развитие). 208-сантиметровият играч има договор със Сакраменто, а настоящият му отбор е филиал на "кралете". Показателите му през сезона са средно 14 точки и 7 борби. 

Полицията в Невада разполага с доказателства, че Команчи и 19-годишната Харндън са отвлекли, а след това задушили с HDMI кабел 23-годишната Роджърс. Жертвата, която е медицински асистент във Вашингтон, била примамена да прави извратен секс с двойката.

Марайна била обявена за издирване на 6 декември. Тялото й е открито в пустинята край град Хендерсън. Разследващите смятат, че престъплението е извършено на 5 декември в Лас Вегас. Инициатор е Харндън, а Команч се съгласил да й помогне.

Жертвата пътувала за Града на греха на 1 декември с намерението да се занимава с проституция. Още същата вечер възникнал скандал между нея и Харндън, която също проституирала в района. Двете спорели за часовник "Ролекс".

След това Харндън и Команч решили да убият Роджърс, след като неуспешно опитали да наемат друг да свърши работата срещу 3000 долара. Двамата обсъдили няколко различни варианта, сред които отравяне, удушаване и застрелване.

"Мога да й счупя врата или просто да удуша кучката", гласи съобщение на Команч до Харнден. "Ако взема хубаво дебело въже или здрава сума, мога да го направя от задната седалка. Както го правят убийците във филмите."

В крайна сметка Команч и Харнден примамили Роджърс за обещание за пари срещу секс. На 4 декември баскетболистът пристигнал в Лас Вегас за мач срещу местен отбор. След като си купили алкохол, тримата се отправили към задънена улица. Харндън обяснила на Роджърс, че Команч обича извратен секс и иска да върже и двете, за което ще плати щедро.

Жертвата се съблякла доброволно в колата и позволила китките й да бъдат вързани със свински опашки. Тогава Команч увил HDMI кабел около врата й, а приятелката му хванала за гърлото беззащитната жена.

Убийците проверили пулса й, за да се убедят, че е мъртва. После отбили от пътя в Хендерсън, Невада. Там изхвърлили тялото и го покрили с камъни.

Команч и Харндън непрекъснато поддържали контакт след убийството, за да уеднаквят показанията си пред полицията. "Отговаряй им спокойно. Те знаят само това, което им кажеш", гласи съобщение на баскетболиста. Ден след престъплението той играе в друг мач на Кингс - срещу Портланд на 7 декември.

След като бил притиснат, самият Команч посочил местоположението на тялото на 15 декември. Той беше арестуван два дни по-рано.