на живо

Баскетболен празник навръх 8 март (ВИДЕО)

Около 130 момичета се включиха в „Her World, Her Rules“, подариха по роза на гостуващи легенди

С празник на женския баскетбол навръх 8 март приключи проектът „Her World, Her Rules“ на българска земя. В зала Триадица в столицата се събраха около 130 деца от столичните баскетболни школи НСА, Славия, Левски, Септември ’97, както и момичета от Дупница и Рилски спортист, за да поиграят, но и да се срещнат с личности от най-славните моменти в историята на женския баскетбол в България.

Бъдещите звезди подариха по роза на всяка от дошлите в залата легендарни баскетболистки, участнички и медалистки от олимпийски игри и европейски първенства.

Снимка: Българска федерация по баскетбол

За историята, навръх 39-ата годишнина от спечелването на Купата на европейските шампиони от Левски Спартак, напомниха Петкана Макавеева, Надка Голчева, Красимира Барзова, Нина Хаджиянкова, както и националките Юлия Боянова, Лилия Янкова, Гергина Скерлатова, Ваня Дерменджиева, Марияна Русева и проф. Юлия Мутафова.

Специално послание за малки и големи дойде от Франция – от друго златно момиче на българския баскетбол - Силвия Германова, която пожела скоро да награждава родни баскетболистки с по-големи постижения от самата нея.

Рози имаше и за всички майки, които придружаваха децата си в залата.

Сред плеядата звезди бяха и националки от по-близкото минало, които вече предават своя опит като треньори – Гергана Славчева, Силвия Пеева, както и селекционерът на националните отбори на България по баскетбол за жени до 18 и 20-годишна възраст - Маргарита Маринкова.

Албена Брънзова, Гергана Славчева и Гергана Брънзова
Снимка: bTV

Фестивалът в София бе последен от проекта „Her World, Her Rules“ у нас, като отново премина под знака на 3 по 3. Стрийт форматът на баскетбола бе фокусът на инициативата и в Бургас. Фестивали имаше още в Пловдив, Габрово, Гоце Делчев и Варна.

Главни координатори на събитието и програмата бяха мениджърът "Развитие" към женския баскетбол Албена Брънзова и менторът Гергана Брънзова - специалист по холистичен баскетбол, оптимална спортна подготовка и личностно развитие.

Eто какво споделиха те пред bTV: