на живо

Баскетболист на „Барселона“ дари 25 000 евро на пострадалите от земетресението

Ян Весели с огромен жест

Ян Весели се превърна в поредния спортист, който се оказа съпричастен за земетресението, което разлюля Турция на два пъти в ранните часове на понеделник. Баскетболистът на „Барселона“ дари 25 000 евро (500 000 турски лири) за пострадалите от земетресението в Кахраманмараш. Това е и един от най-засегнатите градове, а по-голямата част от сградите вече не съществуват. 

Новината бе обявена от неговия колега в Шейн Ларкин. Играчът на „Анадолу Ефес“ изказа благодарности към чешкия център в социалните мрежи. „Братко мой“, оценявам твоето щедро дарение. Ще се погрижим да помогне на възможно най-много хора“, написа Ларкин, който е сред звездите на турците.

Дни по-рано самият американски гард насърчи хората да даряват средства за пострадалите в неговата фондация.

Много от нас не могат да присъстват лично, макар че искаме. Искам да споделя, че всички дарения, направени към моята фондация, ще бъдат дарени на организации, които помагат на потърпевшите. Това е огромна трагедия, но ако останем заедно и силни, знам, че можем да преминем през това. Нека да се молим за пострадалите и да се опитаме да направим нещо добро“, написа Ларкин.

Според последните данни жертвите на земетресението в Турция и Сирия вече надхвърлиха над 22 000 души.