на живо

Бивш ас от НБА наби сина си и двама полицаи

Бившият играч от НБА Бен Гордън беше арестуван на летище "Ла Гуардия" в понеделник за това, че е ударил няколко пъти 10-годишния си син. Служителка на American Airlines е обяснила на полицията, че е била свидетел как Бен стоварил няколко юмрука в лицето на момчето и му се е разкрещял, след като малчуганът е изпуснал книга на земята, се посочва в наказателната жалба.

Гордън е чакал полет за Чикаго, когато полицаите са го закопчали. Детето е отведено от роднини в детска болница в Лонг Айлънд за преглед. Според източници от полицията, цитирани от nypost.com, двама служители на реда са получили леки наранявания при спречване по време на ареста.

Бившият играч на "Чикаго Булс" и Орландо и някогашен "Новобранец на сезона", прекарал нощта в полицейския участък, след като не е могъл веднага да плати гаранцията си.

На 39-годишният Гордън са повдигнати обвинения за нападение от втора степен, престъпно неуважение, застрашаване на здравето на дете, опит за нападение и съпротива при арест. Съдия Едуин Новило в Куинс определи гаранция от $20 000 в брой.

Роденият в Маунт Върнън бивш баскетболист спечели близо 84 милиона долара по време на кариерата си в НБА.

Това не е първият сблъсък на Гордън със закона, който има няколко ареста в миналото за хулиганство и грабеж. Задържан е още за шофиране с фалшива книжка и за задействане на противопожарната аларми в сградата в Лос Анджелис, в която живее, без да е бил възникнал пожар.