на живо

Чавдар Костов: Срещу Черна гора трябва да сме агресивни и твърди

Трябва да отговорим на играта на другите отбори, заяви капитанът

Капитанът на България Чавдар Костов заяви, че отборът трябва да отговори подобаващо на играта на съперниците, за да побеждава на Евробаскет. "Лъвовете" допуснаха второ поредно поражение, при което бяха резултатни, но инкасираха над 100 точки.

"Отборът на Турция не игра толкова бързо. Тяхната игра горе-долу ни допадаше, просто пак бяхме много меки в защита. Както виждате, отново ни вкарват над 100 точки. Когато се научим да пазим малко по-добре, може би резултатът ще бъде по-различен.", коментира Костов след загубата от Турция с 87:101.

Снимка: fiba.basketball

"Те оставаха сами и е нормално да вкарват, все пак са играчи от Евролигата, от НБА. Ние ги оставяхме сами и те вкарваха, затова резултатът е такъв..."

"Надявам се да успеем да се представим по-успешно в защита в следващите мачове. Днес беше малко по-добре от предишния мач. Пробвахме различни видове защити, но просто те вкарваха много. Надявам се с другите отбори да бъде малко по-различен резултатът. Срещу Черна гора утре трябва да бъдем доста агресивни и твърди. Просто трябва да отговорим на играта на другите отбори.", каза още националът.

Снимка: fiba.basketball