на живо

Да зарадваш отбор с билети за мач от НБА

Лука Дончич за пореден път показа защо е един от най-харесваните играчи отвъд океана

Reuters

Лука Дончич е сред най-харесваните играчи в НБА. Звездата на "Далас Маверикс" доста често демонстрира, че има добро сърце, а това разбра и сръбският национален отбор по водна топка през януари.

В началото на настоящата година ватерполистите на "плавите" взимат участие на турне в Далас за контроли с представителните тимове на САЩ и Испания. Сърбите са имали огромното желание да посетят мач на "Маверикс", а съдействие им оказва именно словенецът със сръбски корени. Гардът е платил билетите на целия сръбски отбор, който е изгледал на живо "Далас" - "Хюстън Рокетс".

Повечето цени за пропуските на срещите на "Маверикс" варират между 100 и 180 долара, което със сигурност е коствало сериозна сума на словенеца. За жеста разказа селекционерът на ватерполистите Югослав Васович, като не пропусна да благодари на 23-годишния баскетболист.

Снимка: Reuters

Лука Дончич плати всичките 25 билета и ние сме му благодарни за това. За съжаление, не успяхме да го срещнем. В нашия отбор имаме двама с фамилията Дончич, които са близки роднини с Лука. Свързахме се с него чрез тях и баща му. Всичко стана толкова бързо, че не ни остана нищо друго, освен да благодарим на Лука. Това е прекрасен жест, надявам се, че ще успеем да се реваншираме“, каза Югослав Васович в подкаста на журналист от западната ни съседка.

201-сантиметровият стрелец със сигурност предложи добро шоу на сръбския тим, след като се развихри срещу "ракетите", отчитайки се с 39 точки, 12 борби и 9 асистенции във въпросната среща. Сръбските корени на Дончич идват от неговия баща - Саша, който е роден в Клина (Косово).