на живо

Капитанът на "Балкан": Тук сме, за да спечелим титлата, а не на ваканция

Гледайте полуфинала от Балканската лига между ботевградския тим и "Макаби Хайфа" от 16:30 ч., пряко по RING и на btvsport.bg

Капитанът на единственият български представител във финалната четворка на тазгодишното издание на Балканската лига - Димитър Димитров от "Балкан" Ботевград, заяви, че той и съотборниците му имат големи амбиции и протягат ръце към трофея. 

"Вярваме и може да се случи. Затова сме дошли и сме се борили цял сезон. Стигнали сме дотук, няма да дойдем на ваканция. Мисля, че имаме добри шансове в първия мач. Във втория зависи кой ни е съперник. И двата отбора са абсолютно преодолими. Тук сме, за да спечелим титлата", категоричен е баскетболистът пред специалните пратеници на bTV в Израел Петър Бакърджиев и Явор Владимиров.

Днес (29 април) "Балкан" се изправя срещу "Макаби Хайфа", като победителят ще играе на финала в неделя. Мачът е от 16:30 ч. и може да го гледате пряко по RING и на сайта btvsport.bg.

През сезона ботевградчани веднъж победиха и веднъж загубиха от същия съперник.

"Те са различен отбор от този, срещу когото играхме в Ботевград. Мисля, че са взели седем американеца за турнира, което означава, че и те са дошли тук да спечелят. Не са дошли на екскурзия. Очаквам един доста сериозен физически двубой. Кой е по-солиден физически, ще издържи и ще победи", каза Димитров.

Снимка: Lap.bg

В 14:00 ч. започва първият полуфинал в надпреварата: "Ирони Наария" - "Апоел Галил Елион". Той също ще бъде предаван пряко по RING и на сайта btvsport.bg.

Финалите и мача за третото място на 1 май също може да гледате в ефира на спортната телевизия на България и на нашия сайт.