на живо

Обвиниха в побой звезда от НБА

Джа Морант наби тийнейджър

Reuters

Джа Морант се забърка в сериозни скандали. Баскетболистът на Мемфис Гризлис е обвинен в побой над 17-годишен младеж и за носене на пистолет. Това съобщава The Washington Post.

Според полицейските доклади гардът на „гризлитата“ е нанесъл множество удари на тийнейджъра в дома си по време на приятелски мач, като е действал при самозащита. Причината за агресията на Морант е породена от това, че е бил ударен с топка от въпросното момче.  

Снимка: Reuters

Впоследствие двукратният участник в Мача на звездите в НБА се е появил пред тийнейджъра с пистолет на колана. Случката е от миналото лято, а тревогите за играча не спират дотук, тъй като се твърди, че е заплашвал охранител на търговски център в Мемфис дни по-рано.

TMZ допълва, че тийнейджърът е подал съдебен иск срещу звездата на Гризлис още през септември. Все пак прокуратурата на окръг Шелби е взела решение да не повдига обвинения на 23-годишния баскетболист, след като не са намерени достатъчно доказателства за дело срещу него.

Снимка: Reuters

188-сантиметровият плеймейкър е лидерът на Мемфис. Той бе селектиран в Драфта на НБА през 2019 година под №2 именно от Гризлис, а след всеки сезон дава все по-голяма заявка, че ще се превърне в едно от лицата на лигата.