на живо

Партизан направи Звезда шампион на Сърбия, обиждайки жената на президента (ВИДЕО)

Скандал беляза решителния последен мач в баскетболното първенство

Партизан направи Звезда шампион на Сърбия, обиждайки жената на президента (ВИДЕО)
 

С огромен скандал и "служебен" шампион завърши последната среща от баскетболното първенство на Сърбия. В залата в Белград "обичайните заподозрени" Партизан и Цървена звезда си спретнаха зрелище, приключило със служебна победа за "червено-белите" и 24-та титла във витрината им. 

Мачът беше втори от финалния плейоф, в който се играе до 2 победи от 3 мача. В предишната среща Звезда победи с 89:88. 

И тази среща вървеше оспорвано до третата четвърт. При резултат 57:45 в полза на Партизан, съперниците им... се прибраха в съблекалнята. Поводът бяха обидни скандирания от агитката на "Гробарите" и хвърлени предмети към терена. В Сърбия само домакините имат право на агитка в баскетболните дербита. 

В песните на феновете на Партизан се споменаваха имената на президента на Звезда Небойша Чович и на съпругата му Весна. Дикторът помоли агитката да престане, а "навиячите" отговориха с хвърлени предмети към терена. В този момент баскетболистите и треньорите на Звезда решиха да влязат в съблекалнята. 

Със ситуацията трябваше да се справя съдията Урош Николич, който взе кардинално решение - феновете да напуснат трибуните. 

И когато ситуацията уж се успокои, баскетболистите на Партизан и треньорът им - великият Желко Обрадович, отказаха да се върнат на паркета! 

За сметка на това съперниците им с готовност отново се появиха от тунела (пазен от жандармерията, за да не се стигне до физически сблъсъци с феновете) и чинно изчакаха официалното подновяване на мача.

Тъй като то не се случи, Цървена звезда победи служебно и официално стана шампион на Сърбия за четвърта поредна година!