на живо

Позор: Разплакаха вдовица в претъпкана зала (ВИДЕО)

Феновете на Чикаго Булс освиркаха покойния създател на династията

Позор: Разплакаха вдовица в претъпкана зала (ВИДЕО)

Позорни мигове в залата на някога славния отбор от НБА - Чикаго Булс. Бляскава церемония не премина по план и се превърна в катастрофа.

По време на мача срещу Голдън Стейн беше отдадена почит на великия тим от средата на 90-те, който спечели 72 мача за един сезон. Поканата уважиха някои от ветераните. Но други не - Майкъл Джордън, Скоти Пипън и Денис Родман, които записаха видео послания.

Конфузният момент настъпи при отдаването на почит към покойния генерален мениджър Джери Краузе. В този момент от трибуните се чуха освирквания. А вдовицата на Краузе - Телма, избухна в сълзи.

Сърцераздирателните кадри разстроиха и ядосаха бившия играч на Булс и настоящ коментатор Стейси Кинг. "Чикаго е спортен град. Но тези освирквания са най-лошото нещо, което съм виждал през живота си. Много ми мъчно за Телма. Джери спечели 6 титли тик, без значение дали го харесвате или не", реагира той.

Краузе почина през 2017 г. Именно той е създателят на най-великата баскетболна династия в историята. Открива и залага на треньора Фил Джаксън, който дотогава работи в Пуерто Рико. Води Скоти Пипън от неособено престижната NAIA. Привлича Тони Кукоч в НБА. И кани Денис Родман, който по това време е смятан за конфликтна и разрушителна личност.

Краузе е сред най-добрите скаути в лигата. Два пъти е избиран за най-добър мениджър (1988 и 1996).

Проблемът е, че в онази епоха Чикаго няма достоен съперник. И най-големият дразнител за великани като Джордан, Пипън, Джаксън и останалите е... техният собствен мениджър.

Майкъл Джордан например открито се подиграва на външния му вид. Пипън негодува, защото заплатата му не е актуализирана. Джаксън държи своя откривател далеч от отбора и в крайна сметка отношенията на близките приятели се обтягат.

В крайна сметка този негативен образ е бетониран в The Last Dance - популярния документален филм, превърнал се в евангелието на Майкъл Джордан. Краузе умира преди създаването му и не може да изрази своята позиция. Лентата го представя не като създател, а като разрушител на великата династия.