на живо

Спортист №1 на България: Това е сбъдната мечта

Нека новата година бъде много успешна за целия ни спорт, пожела Александър Везенков

Спортист №1 на България: Това е сбъдната мечта

Тази награда е сбъдната мечта, обяви спортист №1 на България за 2023 г. Александър Везенков. Баскетболистът получи 1009 точки в анкетата сред журналистите у нас. През миналата година той стана MVP на редовния сезон на Евролигата, а след това стигна и до НБА, като подписа договор със Сакраменто Кингс.

"Искам да благодаря на всички журналисти, които гласуваха за мен, както и на хората, които ме подкрепиха. Спортист на годината е едно голямо признание, една сбъдната мечта, която ме кара да работя още по-здраво, за да оправдая всички тези очаквания на хората, които вярват в мен.

Искам да благодаря на моето семейство, винаги са до мен в най-тежките, в най-хубавите моменти. 2023-а за мен беше една уникална година с много успехи, с много титли, в личен аспект и се надявам 2024-а да е още по-успешна и най-вече с много здраве и късмет.

Искам да честитя на всички спортисти, които попаднаха в десетката. Много здраве, късмет, много успехи през новата година. Нека новата година да бъде много успешна за българския спорт", заяви Везенков в своето видео послание.

Статуетката получи първият българин в НБА - Георги Глушков. "Искам да кажа максимата каква е. Труд, търпение, любов към близки и към баскетбола. Тази награда е прекрасна, но също и задължаваща", заяви президентът на федерацията.