на живо

Спряха правата на наша баскетболистка заради залози

Бившата националка Теодора Динева няма да играе до 25 октомври 2026 г.

Международната федерация спря правата на родната баскетболистка Теодора Динева. Бившата националка получи забрана за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива.

Санкцията вече влезе в сила и е до 25 октомври 2026 г. Причината: нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози.

28-годишната Динева носи екипите последователно на Рилски спортист, Нефтохимик 2010 и Берое. Дебютира за България на 17 ноември 2018 г. в двубоя с Украйна. Има изиграни два официални мача с националния тим.

"БФ Баскетбол също бе в сътрудничество и комуникация с ФИБА от началото на разследването на случая до получаване на официалното решение.", обявиха от централата.

"Федерацията подкрепя политиката на ФИБА и няма да толерира дейности, противоречащи на принципите на феърплея и честната игра, като ще продължи да предприема действия в борбата с нерегламентираните залози.

Във връзка с други продължаващи разследвания, ФИБА и БФ Баскетбол напомнят на всички играчи, треньори, съдии и лицензирани от федерацията лица, че все още могат да докладват, ако имат информация за нарушения. Неспазването на това ще доведе до санкции, дори ако не сте замесени в нарушението, което сте пропуснали да докладвате.", допълват от БФ Баскетбол.